Az Oktatási Hivatal ellenőrzése

Az Oktatási Hivatal tanfelügyelői 2018. október 2-án a törvényes előírásoknak megfelelően átvilágították az intézményt 7 kompetenciaterület mentén.
Büszkék vagyunk az értékelésre!

Az oktatási hivatal vizsgálata alapján a korai iskolaelhagyás ellen tett intézkedéseinket a következőképpen értékelte 2018. december 12 -én:

A lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók aránya az intézményben az első félévi 7,1%-ról a második félévre 4,6%-ra változott.
Az intézmény igénybe vett a Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ által felajánlott szakmai szolgáltatást. Az intézmény tervezett megelőző tevékenységet, melyet az igénye szerint bővíthet a Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ szakmai szolgáltatásaival. Javasoljuk, hogy az intézményi intézkedések támogatása érdekében, helyzetüknek és fejlesztési irányaiknak megfelelő szakmai szolgáltatásokat igényeljenek. 

Intézményünk 2018. szeptember elseje óta részt vesz a VEKOP 15-2016-00001 A szakképzést végzettség nélkül elhagyók számának csökkentése c. kiemelt projektben.
Bővebben...

WorldSkills

Az Agrárminisztérium Közép-Magyarországi Agrárszakképző Központ, a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége és a Magyar Kertészeti Szakképző Intézmények Szövetsége a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmai középiskolai képzésben résztvevőknek (szakgimnázium, szakközépiskola), főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik zsívesen megmérettetnék tudásukat Kertépítő Szakmában az ifjú szakemberek Világbajnokságán, a WorldSkills Kazan 2019 versenyen.

Olyan fialtalok jelentkezését várjuk, akik 1997. január 1. után születtek, de a jelentkezéskor 18. életévüket már betöltötték és vállalják:

a válogatóversenyen való részvételt
2019. január 9-11.

a szakmai támogatók és a szakértők közreműködésével vezetett hat hónapon át tartó felkészítést az általuk bizotsított budapesti képzőhelyen 
2019. február 1. - augusztus 15.

a WorldSkills Kazan 2019 versenyen való részvételt
2019. augusztus 22-27.

Bővebben...

Étkezéssel kapcsolatos információk

Nem kollégista tanulóink az első tanítási napon osztályfőnöküknél jelezzék étkezési szándékukat.Kérjük, hogy az alábbi tájékoztatót figyelmesen olvassák át! 
A nyilatkozatot az étkezési kedvezményt igénylők adják le osztályfőnöküknek.
Kollégisták a kollégiumban jelezzék étkezési szándékukat, amennyiben még nem tették meg. Rájuk a kollégistákra vonatkozó tájékoztatóban található szabályok érvényesek.

Kérdéseikkel közvetlenül fordulhatnak Murvai Andrea gazdasági ügyintézőhöz. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Bővebben...

Gólyatábor 2018

Kedves kilencedikesek!

Lassan indul a középiskolás életetek. Előtte várunk benneteket szeretettel egy kis ismerkedésre a leendő évfolyamtársaitokkal és tanáraitokkal. Találkozzunk 2018. augusztus 30-án és 31-én a Varga gólyatáborában!

1. nap (augusztus 30., csütörtök)

Találkozó: az iskola bejáratánál 8.15-kor
Időpont: 8.30-12.30
Helyszín: az iskola területe
Program: ismerkedő játékok; felsős diákok mutatják be a gyakorlatban a szakmai tudásuk egy kis szeletét; kis sport; játékos teszt kitöltése

2. nap (augusztus 31., péntek)

Találkozó: a hármas (kék) metró Klinikák megálló kijáratánál 8.30-kor
Időpont: 8.30-12.30
Helyszín: Fűvészkert (a megállótól együtt vonulunk át a helyszínre)
Program: további ismerkedés egymással és a leendő szakmátokkal egy csodálatos történelmi helyen

Mit hozzatok: elsősorban magatokat; enni- és innivalót; az időjárásnak és a sportos játékoknak megfelelő (kényelmes, laza) öltözéket (esetleg esernyő, naptej, sapka);

Találkozzunk csütörtökön!

Bővebben...

Támogatóink

 elte-fuveszkert 81 x 81borhymini  logo face

Kiemelt támogatónk Mészáros József KASZK műszaki tanácsadó, aki több értékes növény örökbefogadásával lehetővé tette új honlapunk létrehozását. Köszönjük!

Kapcsolat

Tagintézményi OM azonosító: 035385
Telephely kód: 003
1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60.

Telefon: +36-1-273-2741  /  Fax: +36-1-273-2744
E-mail: titkarsag@vmszki.hu

Mb. igazgató: Pintér Karolina

www.vmszki.hu

FM KASZK Varga Márton Kollégium / 1149 Budapest, Mogyoródi út 56 – 60.

Telefon: +36 (1) 273-2741