KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Új tel. Porta: 06-30-324-7844 , Nyáron szerdánként 8-12 óra között van Titkárság: 06 30 324 7981, Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tanévzáró ünnepség 2024

Tanévzáró ünnepség keretében lezárult a 2023-2024-es tanév június 28-án sulinkban, a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikumban. Tanulmányi és közösségi munkáikért kiváló tanulóink okleveleket és ajándék jutalomkönyveket vehettek át az iskolánk igazgatójától, Cifer Attilától. Majd a bizonyítványok kiosztására került sor az osztálytermekben, miután Mentovics Éva: Vakáció, vagyis végre szabadság című versével befejeződött az ünnepség iskolánk mediterrán stílusú belső udvarán.
"Elkészült az órarendem,
nézd csak, az lett ráírva;
minden program szünidei
üzemmódhoz állítva."
A képgalériában további fotók ide kattintva láthatók:
Tanévzáró 2024. június 28. - KMASZC - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium (vmszki.hu)
A fotókat Antics Katalin tanárnő, iskolánk fotóriportereként készítette.
Bővebben...

Múzeumok Éjszakája 2024.06.22.

Múzeumok Éjszakája 2024 - programok - KMASZC - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium (vmszki.hu) Ide kattintva látják programjainkat! Címünk: 1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60. Bejárat: Kövér Lajos u. 1. kapunál. Aki nálunk vásárolta karszalagját, az meglepetés növényt kapott ajándékba. és részt vett a japánkerti csoportos sétán, melynek keretében 5-10 perces Kagami-Ry!ú harcművészeti bemutatót és Obon fesztivál mécsesek úsztatását láthatta az iskolánk japánkertjében, valamint a kertésztechnikus és földmérő-térinformatikus szakma iskolatörténeti érdekességeit ismerhette meg Fónod Attila múzeumvezető tárlatvezetésein. Köszönjük a látogatást minden kedves látogatónknak, aki eljött hozzánk 2024. június 22-én szombaton!
Bővebben...

Margitszigeti Zenélő Szökőkút - 11.a kertésztechnikus gyakorlata - 2024.06.11.

Iskolánk diákjai a Ganz Hydro Kft jóvoltából megismerhették a margitszigeti szökőkút vízgépészetét és vízi játékát. Megnézhettük az EU szabványos játszótereket, a biodiverz virágágyakat, a parkfenntartas gépeit. A 11.a számára nyári hangulatú szakmai program volt 2024. június 11-én. A szakmai kirándulás szervezője a gyakorlatot vezető Kovács Andrea kertészmérnök tanár, aki a fotókat is készítette. Ezen kívül gyakorlati oktatóként Schmidth Gergő is elkísérte a csoportot a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium kertésztechnikus gyakorlati képzésének keretében. A hét minden napján üzemel a zenélő szökőkút hétfőtől vasárnapig, 10:00 – 22:00 óráig. Gazdag zenei repertoár és 154 fúvóka gondoskodik a változatos, varázslatos vízsugár koreográfiáról.
Bővebben...

Múzeumok Éjszakája 2024. plakát

A Múzeumok Éjszakáján - 2024. június 22-én, szombaton - várjuk kedves vendégeinket programjainkra. Meglepetés növényt kapnak azok, akik nálunk vásárolják karszalagjaikat. Cím: 14. kerület - Zugló - KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium - Varga Márton Múzeum és Japánkert - 1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60., Bejárat: Kövér Lajos u. 1. kapu.
Bővebben...

Légy ott a kertben! kerti vezetések és Kövi Szabolcs koncert - 2024

Légy ott a kertben! / „Rendez-vous aux jardins” európai rendezvénysorozatához immár negyedik éve - idén 2024-ben is - csatlakozik a Varga Márton Japánkert és Botanikuskert. 5 érzék a kertben címmel Kövi Szabolcs pánsípkoncertje kerti vezetéssel programon vehetnek részt látogatóink 2024. június 2-án vasárnap. Első kerti séta vezetéssel 16 órakor indul a főbejárattól. A első koncert 17 órakor kezdődik a fenyőkertben. Második kerti séta 18 órakor indul a főbejárattól. A második koncert 19 órakor kezdődik a fenyőkertben. Belépők korlátozott számban: 2.990,-Ft-os áron válthatók. A jegyvásárláshoz előzetes regisztráció szükséges a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.  Helyszín: KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium - 1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60., Bejárat: Kövér Lajos u. 1. kapunál. Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat!
Bővebben...

Ballagás - 2023-2024. tanévben

Ballagás zajlott iskolánkban 2024. május 3-án. A 11.K, a 13.P és a 13.C végzős osztályok ünnepségén Cifer Attila, iskolánk igazgatója mondott beszédet, a végzősök a hagyományoknak megfelelően hatalmas virágcsokrokkal vonultak végig az iskolán  Bödörné Filei Kitti 11.K, Kaszab László 13.P, Dr. Sümeghy Zoltán 13.C osztályfőnökeik vezetésével, majd az ünnepség zárásaként az igazgatóval fogtak kezet búcsúzóul.
Bővebben...

Felvételi - Felvettek jegyzéke 2024-2025. tanévre

Kedves Felvételiző Nyolcadikos Diákok! Tisztelt Szülők!  Felvételi tájékoztató 2024-2025-ös tanévre
A végleges felvételi jegyzékek szakonként (2024. április 26.) ide kattintva nézhetők meg:
18-as kód - kertésztechnikus szakra felvettek
20-as kód - földmérő, földügyi és térinformatikai technikus szakra felvettek
23-as kód - kertész 3 éves szakra felvettek
Felvettek rangsorolva, om azonosító / jelige alapján kereshetők vissza.

2024. május 2-ig - a diákok, a szülők és az általános iskolák megkapják a felvételről vagy az elutasításról szóló határozatot a középiskoláktól, így tőlünk is emailben.
Az egészségügyi alkalmassági vizsgálat időpontjáról és beosztásáról szintén emailben lesznek kiértesítve.
A Felvételi menüben is tudnak tájékozódni ide kattintva, ott a poszt alján lévő mellékletekből tölthetik le
a felvételi jegyzékeket szakonként.
Gratulálunk a felvételt nyert tanulóknak!

Bővebben...

Emlékezetes pillanatok a Japánkerti Napon - 2024. április 20.

Gazdag programok várták látogatóinkat a Japánkerti Napon iskolánkban, a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikumban 2024. 04. 20-án. A népszerű esemény néhány emlékezetes pillanatát lehet látni a mellékelt fotókon. A japánkerti sétán, a múzeumi tárlatvezetésen és a teaszertartáson kívül legyezőtánc, harcművészeti bemutatók, ismeretterjesztő és szakmai előadások zajlottak. A japán nagykövet asszony is látogatást tett és beszédet mondott a Varga Márton által alapított közel százéves japánkertben, iskolánk tankertjében, melyen megjelent még a KMASZC képviseletében Hajnal Sándor kancellár, Molnár Zoltán főigazgató, valamint Dr. Orlóci László az ELTE Füvészkert igazgatója. A magasrangú vendégeket Cifer Attila, iskolánk igazgatója kalauzolta a nap folyamán. Az iskolatörténeti múzeumban Fónod Attila múzeumvezető tartott óránként tárlatvezetést. Az élményekkel teli program fő szervezői Kaszab László és Boda Brigitta mérnök tanárok. Köszönjük látogatóinknak, hogy ezen a szombaton nálunk jártak és részt vettek egzotikus rendezvényünkön! #szeretjükavargát#japánkert#zuglóijapánkert#teaszertartás#harcművészet#múzeum
2024.04.20. Japánkerti nap válogatott képek – Google Drive
Bővebben...

Kapcsolat

KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Tagintézményi OM azonosító: 035269/009
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362
Felnőttképzési engedélyezési szám: E-000052/2013
Telephely címe:
1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60. (Bejárat a Kövér Lajos utcai kapunál.)
Igazgató: Cifer Attila

Intézményi név változatai:
Közép-magyarországi ASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium 
A japánkert címe: 1149 Budapest, Kövér Lajos u. 1., bejárat az iskola kapujában.

www.vmszki.hu
#szeretjükavargát
Kövessetek / Kövessenek bennünket az Instagramon:
@varga_marton_technikum
Varga Márton Technikum (@varga_marton_technikum) • Instagram-fényképek és -videók
Facebook:Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium - Kezdőlap | Facebook
Wikipédia:

Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium – Wikipédia (wikipedia.org)

Telefon - Porta: +36-30-324-78-44
Telefon - Titkárság: 
+36-30-324-7981 vagy +36-1-273-2741
E-mailtitkarsag.vmszki@gmail.com

Támogatóink

 elte-fuveszkert 81 x 81borhymini  logo faceKiemelt támogatónk Mészáros József KASZK műszaki tanácsadó, aki több értékes növény örökbefogadásával lehetővé tette új honlapunk létrehozását 2013-ban. Köszönjük!

FlyBuilt-logo-v1Webfejlesztési digitális tanácsadást nyújtott 2021-ben a FlyBuilt Stúdió - Vedres Tamás ügyvezető igazgató! Köszönjük az együttműködést!