KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium

Szövettenyésztő laboratórium

 Intézményünk növényi szövettenyésztő, illetve mikroszaporító laboratóriumát – különböző pályázatok és a laboratórium vezetőjének áldozatos munkája eredményeképpen - még 1991-ben hoztuk létre.

 A 60 m² hasznos alapterületű épületszárny hat helyiségből áll. Növendékeink a gyakorlatokon négy lamináris boxban végezhetik a szövettenyésztés és a mikroszaporítás általános és speciális munkálatait Az itt előállított növényeket a későbbiekben egy klimatizált fényszobában tudjuk elhelyezni, majd ezt követően a tervezett kiültetésre felkészíteni. Kapacitása évente mintegy 50000 db.

 Szervesen kapcsolódik laboratóriumunkhoz a növények előnevelését szolgáló izolációs ház, amelyet tanáraink, munkatársaink és tanulóink közösen építettek a 90-es évek elején.

 Laboratóriumunk legfontosabb feladata a szakképzés gyakorlati feltételének biztosítása. Természetesen - a nevelési - oktatási szempontok figyelembe -vételével - a gazdálkodás is kiemelt tevékenységeink körébe tartozik, hiszen jelentős számban állítunk elő növényeket az üvegházaink számára is.

 Kiegészítő feladatunk a génbank-funkció működtetése, amely a védett növények genetikailag változatos klónjainak megőrzését jelenti.

Tovább a kategóriában: « Gyümölcsös Szőlő »

Támogatóink

 elte-fuveszkert 81 x 81borhymini  logo face

Kiemelt támogatónk Mészáros József KASZK műszaki tanácsadó, aki több értékes növény örökbefogadásával lehetővé tette új honlapunk létrehozását. Köszönjük!

Kapcsolat

KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Tagintézményi OM azonosító: 035269/009
Telephely címe:
1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60.
Igazgató: Pintér Karolina

Intézményi név változatai:
Közép-magyarországi ASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium
Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium 

www.vmszki.hu
Telefon: +36-1-273-2741
E-mailtitkarsag.vmszki@gmail.com